torsdag 12. mars 2009

Ytringsfrihet











18. august 2006 satt Truong Quoc Huy på en internettkafé i Vietnams største by, Ho Chi Minh-byen. Han brukte sin ytringsfrihet til å delta i en nettaksjon som krever demokrati og menneskerettigheter i Vietnam. Resultatet ble seks års fengsel og tre års husarrest. Familien har ikke fått noe livstegn fra ham og ingen vet hvor han er fengslet.

Hu Jia ble dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha "hisset opp til samfunnsfiendtlig virksomhet" i Kina. Han har vært fengslet siden 27. desember 2007.

Karim Amer ble dømt til fire års fengsel i februar 2007 på grunn av en blogg der han kritiserte Islam og Egypts president Mubarak.

Mohammed Abbou ble etter en urettferdig rettssak i april 2005 dømt til tre og et halvt års fengsel på grunn av to artikler han hadde publisert på internett. En av dem kritiserte tortur i Tunisia, den andre at Ariel Sharon ble invitert til FNs World Summit on Information Society i Tunis.

Krev rettferd for Truong Quoc Huy, Hu Jia, Karim Amer og Mohammed Abbou De ble alle fengslet fordi de sa sin mening på internett.

Støtt aksjonene her: www.ytringsfrihet.amnesty.no

Ingen kommentarer: