onsdag 30. september 2009

Det er rart hvordan noen ting forsvinner ut av hukommelsen fra år til år. For eksempel at det som på Vestlandet kalles høst ikke er helt det samme som det som skjer på høsten østpå. For eksempel var det i dag minusgrader og supercrispy ute da jeg skulle ut med Nimso. I september. Såvidt, anyway. Og selv om det selvfølgelig kommer til å være høstvær med både regn og vind og kulde en stund frem til det blir "ekte" vinter, så hindrer ikke det høsten å komme i en versjon med fantastiske farger der bladene henger på trærne så lenge de klarer. I motsetning til vestlandshøst, der bladene nok får fine farger, men blir brutalt slått av trærne ved første anledning.

Det er forskjell på høst og høst, og det hjelper i ikke mye å kalle en spade for en spade. Vi har vestlandshøst og østlandshøst. Et hint: den ene er ofte våtere enn den andre...

1 kommentar:

Katrine sa...

Hehe, jepp.. Du har rett i det. Har bare vært ein gong i høst da, og då gjekk det i ett bankande kjør heila helgå. Rakk ikkje å treffa alle eg hadde planlagt eingong. Men neste gong tar eg gjerna ein kaffi med deg. :)